7 Ruiten, of niet?

Hoe gaan we hiermee bieden…??!!

Afgelopen week kreeg ik dit in handen. Ik weet niet zeker of ik harten boer of harten tien had. Bij de tegenpartij zat dan wel de boer in drieën.  Het maakte dus niet uit bij het afspelen. Je denkt, denkt. Wat ga je hiermee doen. Twee keer al de opmerking” Cees je moet bieden” met als antwoord “Weet ik “. Dan biedt je vijf ruiten. Is niet een nul maar niet juist. Zeven ruiten moeten zijn. Hoe had je dit varkentje moeten wassen. De opmerking “opbouwen”, niet afmaken is denk ik juist. Twee klaver misschien. Sterke twee ruiten wanneer je geen “De Multi 2 ruiten” speelt. (Maatje had ook nog ruiten aas.) Wat mij ook lukte. Helaas niet uitgeboden. Jammer heel jammer. Een ander paar daar was de bieder gelijk azen gaan vragen en kwam toen op zes uit.

Dat lijkt me ook een “beetje” gokken. Ik vond het een prachtig spel. Discussies waren er na afloop veel en toch met soms weer iets andere uitleg. ”Bridgen” het blijft  interessant onvoorspelbaar en een pracht hobby .

Cees