Dag dertien 

  Ik ga er maar niet vanuit, het getal 13 heeft iets. Is meestal niet veel goeds en is dom om zo te denken. We gaan het meemaken vandaag. De zon schijnt nog steeds. Ook dat ontdek je bij het op staan. Terwijl je op de rand van je bed zit zie je de boomtakken nog aardig heen en weer gaan. Dus meneer oostenwind is nog steeds actief. Je kerstboom op non-actief tot de maand december moet ook zien die datum te bereiken. Met wat eten en water en moeder natuur moet zeker dat gaan lukken. Je hebt een voornemen. Hoeft eigenlijk niet en mag misschien ook niet. Blijf thuis klinkt steeds door je hoofd. Je wil een klein stukje met de auto gaan rijden. Meneer Touran staat al ruim drie weken op non actief en dat heeft of kan gevolgen hebben voor de accu. Zo stiekem weg wordt van tijd tot tijd wat stroom afgetapt om de auto in goede conditie te houden. Het weer lijkt heel goed dus zo rond tien uur wordt de garage geopend. Hij weet niet wat hem overkomt om even de buitenlucht te proeven via Bosch en Duin, de Amersfoortse weg via Ranzijn (tuincentrum waar het leuk druk lijkt) de snelweg opgezocht richting den Dolder .Je neemt de afrit ,wat een paar  jaar geleden gewoon de afrit was naar huis. De natuur alles kaal en snakt nodig naar een heerlijk mals regentje.

De weersvoorspelling geeft dat nog niet aan.  Wat je opvalt, het is rustig langs de weg en alleen het stukje snelweg is het voor je gewoon normaal verkeer. Wat je ook opvalt zijn de vele wielrenners allemaal in de daarvoor speciale kledij. Ook de vele rommel die van uit de auto zo maar wordt weg gekieperd langs de weg .Waarom toch of zijn  het de kleine  kinderen achterin die het leuk vinden raam  open en weg met het lege cola flesje . Zo parkeer je na ruim 29 km je auto weer netjes in je garage. Geniet nog even de mooie partij narcissen die nog steeds geweldig staan te bloeien.   Onder het genot van een kop koffie wordt dat allemaal ingetypt en gaat ook de telefoon helemaal uit Bakkum de mooie plaats vlak aan zee. Ook daar wordt de koffie gedronken en uitgerust na een opknap beurt van de tuin er zijn veel aardbeiplanten verwijderd. Wanneer je niet op let tijdens het groei seizoen worden er zoveel uitlopers met jonge plantje geproduceerd dat je tuin in no time helemaal volstaat. Dan zijn er nog geen vruchten. Daar wachten aardbei planten tot het jaar er op mee. En dat nu net niet de bedoeling. Dus de Riek gebruikt en dan gaan de meeste de vuilnisbak in en wordt ruimte gemaakt voor iets anders. Zo is het inmiddels 12 uur geworden en komen de gedachte van de lunch naar voren.

 Gaat de bel en staat een dochter voor de deur met een geweldige hoeveelheid bloemen.

Kom binnen. Zal ik dat wel doen pa. Natuurlijk, houdt afstand. Na bij praten met een heerlijke kop thee, de afstand steeds in de gaten houdend, gaat zij even later weer weg. Jou helemaal verrast en verblijdt met heel mooi spul.

Daarna is het zover dat buiten ook nog van de lente genoten kan worden, al geeft de veranderde windrichting niet meer dat lekkere lente gevoel. 

Het wolkendek wordt dikker en dikker en zodra de zon achter een wolkendek verdwijnt is binnen beter vertoeven en dat wordt ook op gezocht met een paar telefoontjes gaan we verder. Op bezoek gaan is ten strengste verboden nog. 

Laten we er wel denken. De Klok moet een uurtje vooruit.

Cees