Dag veertien 

 Je ligt nog lekker onder het dekbed. De klok is vooruit gezet. Eigenlijk is het nog een uurtje vroeger. Je gedachten gaan uit naar de twee mensen uit je kennissen kring die zijn overleden. Een neef drie weken geleden nog gezond en dan komt Meneer Corona. Ook de man die er altijd voor zorgde dat de golfbaan er prachtig bijlag en wij konden spelen.Wel niet door corona, ook hij is niet meer. Denk je verder over de ziekte. Je hebt met zijn echtgenote heel lang gesproken. Wat ze hebben mee gemaakt. Van patiënt tot familie. Niet te beschrijven. Van witte pakken en bezoek. Verschrikkelijk. Zijn we eigenlijk wel serieus genoeg er over. Ik denk dat het grootste aantal mensen nog te makkelijk is.

Half twaalf de tv toch nog even gekeken. Doe je eigenlijk nooit.  Je hebt de misviering even gevolgd. Je kunt kiezen Witteman of de kerkdienst. Je klikt heen en weer. Ook bij Witteman heel interessante gesprekken.

Dan twee kampioenen als schaatsers, het echtpaar Koen Verweij en Jutta leerdam. Je blijft maar even kijken. Een harde koude wind waait om het gebouw. Nu van een andere kant en toch weer, zit je redelijk goed. Het gebouw vangt de meest noorden wind op en de plantjes in de bakken de andere kant. wat ik van de winter al aangaf en er niet was, komt nu als plaagstootjes toch de kou weer even terug. Afgelopen weken overal (Zal vast met het mooie weer te hebben gemaakt) een drukte van jewelste. Met Corona heel angstig en vandaag denk ik dat er maar weinig mensen de straat op gingen en zeker niet naar de bossen. De natuur regelt zichzelf wel. Maart roert zijn staart. Geen  verkeerde bedoelingen. Binnen blijven is de opdracht en dat ging volgens mij veel gebeuren. 

Je laat dan de tv aan.  Komt dat geweldige interview van Jeroen Pau met Liesbeth List. Mocht uitgezonden worden na haar overlijden. Heeft veel indruk op me gemaakt. List op toneel prachtig. Veel cd’tjes van haar beluisterd. Zoals ik dat nu volgde, TV heeft ook allemaal te maken met meneer Corona. Anders was ik waarschijnlijk niet thuis geweest. 

Inmiddels half drie. De koude wind waait nog steeds. Met een temperatuur van 8 graden mogen we toch blij zijn met het knopje wat er voor kan zorgen dat lekker warm is in huis.

Geen voetbal geen sport. Wat dan.  Opruimen maar weer. De plannen zijn er nog steeds. Uitvoeren, ho maar. Met Benny Neyman van radio Utrecht (Een vrijgezel die gaat pas slapen) op de achtergrond worden deze laatste letters getypt.

Een stille zondagmiddag met een stille zondagavond. Misschien dat Boer zoekt vrouw je wat kan opvrolijken, Hoewel ik kijk er nooit naar. Was een reportage over het Amazone gebied ook heel interessant. Tijden veranderen Misschien ook daar. Hier zeker wel op dit moment.

Cees