Dag vijftien

Wat is dat nou. Hoe is het mogelijk. Het wel ”Dag vijftien “maar dan pas om half  tien in de ochtend het dekbed wegslaan en opstaan. Maakt ook allemaal niets uit. Opdracht is toch “Thuisblijven”. Vooruit dan maar. De dagelijkse dingen gebeuren. Misschien wat slordiger, je ziet toch niemand. En wanneer wel wordt er met een grote boog om je heen gelopen. Anderhalve meter minimaal. Gezellig man! Toch mag je er even uit. Je hebt wat bakken met uitgebloeide krokussen en die wil je brengen naar kennissen met een grote tuin. Kunnen die ze in de grond zetten en dan groeien ze door voor rijkdom van het komende jaar. Wat een zinnen voor zulke kleine plantjes. Je drinkt geen koffie. Houdt goed afstand. Fotografeert wat en verdwijnt weer richting vier hoog.  Het zijn me barre en ongezellige tijden. En rustig op de weg. Thuis verder de krant gelezen de paar boodschappen die waren gekocht opgeruimd.  Niet naar buiten wel even op het balkon maar het is te koud.  Toch minder daar de wind rustiger is geworden. Ook bel je even naar de garage. Geen banden wissel. Komt wel. Je hoort ook dat er bij de garage heel veel dingen moeten gebeuren voordat je naar binnen mag. De duif en zijn collega hebben ook weer plaats genomen in de bomen voor je appartement en ook dat wordt natuurlijk weer even vastgelegd.

Dan ga je de computer opstarten. Meneer geeft geen reactie zoals jij wil. Gooit alle plannen voor even goed in duigen. Na wat telefoontjes en appjes, geeft hij toch weldra weer goed beeld. Dan ga je maar weer verder en zo vordert de tijd naar de klok van zes uur waarbij je maag dat ook aangeeft. Cees ik wil graag worden gevuld en ga je daar dan maar voorbereidingen voor treffen en al gauw zit je met het nieuws op de tv heerlijk te eten.

Wat zie je dan. Steeds maar weer meneer Corona. Alles en oorden worden in stelling gebracht (om de te verwachten) veel patiënten (geen oudere) maar te kunnen huisvesten. Heb je eigenlijk geen weet van. Je hoopt het ook niet mee te maken. We wachten maar af. Hoe waardeloos het ook is.

 ” Thuis blijven” en hopen dat dat voldoende is. Ook nog een bericht voor onze appartement bewoners. Wees voorzichtig en geeft gelijk door , wanneer u denkt er klopt iets niet  met mijn gezondheid.

Cees