Dag Zestien

Het is wat dinsdag morgen. Mooi weer, niet erg warm dat wel. Maaaaar, je mag niet naar buiten. Nog geen duif gezien en de klok staat al op de tien. Wat zou je eerder aan de slag. Je kijkt naar het plafond ziet er nog mooi wit uit vind je zelf.

Dan kom je ineens op de gedachte. Ik ga een peiling houden. 

Hoeveel zullen er reageren op mijn” Goede morgen”. De dagelijkse rituelen worden uitgevoerd. Haar netjes. Dat groeit gelukkig langzaam. Ook kappers staan op non actief.

 Je speelt met verschillende mensen wordfeud. Dus wat doet Cees. Hij opent zijn laptop. Alle deelnemers die het spel met hem spelen worden een ”Goede Morgen” gewenst. Dan is het wachten of er reacties komen en van wie. Het is al tien uur.  Gelijk een van je dochters. Minder leuk Pa. Ik zit met een ziek gezin. Dan een andere reactie. Ik ben jarig vandaag. Gefeliciteerd natuurlijk. Ongezellig zonder bezoek. Wat moet dat met het niet ingekochte gebak.

Toch wordt er minder gereageerd dan ik zou verwachten en juist heel anders. Van wie je het niet verwacht nu gelijk een reactie. Ook nog een reactie wat later op de dag. Goeden middag Cees, ik kijk nu pas. Kan allemaal gebeuren en houd je bezig op een dag dat je niet uit huis mag.

Het heeft allemaal niet gebracht, wat je er van dacht.

Wanneer je in de middag over je balkon wandelt en die is gelukkig heel lang, zijn de zonnestralen wat minder dan de dag ervoor en is het buiten zitten ook net niet waar je denkt dat ga ik doen. Al was het best lekker zo rond de klok van vier  heerlijk met een dikke jas aan om buiten de thee te drinken. Goed of niet goed met een heerlijk koekje.

Dan wordt later op de dag met spanning gewacht op weer een woord van onze premier Rutte. Ook hij versoepelt nog niets en zitten we tot eind april voorlopig met de geldende maatregels. Dat wordt improviseren en met opruimen binnen. Of dat gaat lukken. We mogen het allemaal mee maken. Dat het een verandering gaat geven aan ons allemaal is zeer zeker.

Cees