Het voelt anders

 Het voelt anders aan. Bij het open klappen van het dekbed voelt hij het al. Het is anders. Het gaat een andere dag worden. Het is aangekondigd. Hij voelt het. Zelfs de 20 graden kan worden bereikt. Heeft hij dan wel plannen. Plannen genoeg. Geen plannen er op uit te trekken met de fiets of auto. 

Wel toegestaan. Afstand houden dat wel. Blijf a.u.b. binnen is een landelijk advies. Daar wil hij zich dan ook maar aan houden. Er gaat een geweldige lastig iets door het land en die probeert zoveel mogelijk slachtoffers te maken. Luisterend naar de naam “Corona”. Tot op heden lukt dat aardig. Ondervindt wel tegenstand maar weet zich er aardig door heen te knokken en ziet met genoegen al die kisten voorbij trekken. Het is overal. Het is dan wel niet onze lieve heer zoals dat zo mooi heet. Die is “alom tegenwoordig”. Je zou haast gaan geloven het staat er boven. Weet vele mensen te bereiken.

Daarom dacht hij bij het opstaan er ook maar rekening mee te houden en gaat dus binnen blijven. Met als uitje een wandeling over zijn balkon en met een lente achtige temperatuur is dat helemaal niet onaardig. Vandaag met als uitgangspunt genieten van de vele plantjes die erop zijn balkontuin zijn neer gezet. Ook genieten van de stralende lentedag. Zo gaat hij de zondag van 5 april in het jaar 2020 wel doorkomen. Een dag die ook de geschiedenis in zal gaan.Net als de autoloze zondag jaren geleden waarbij zijn kinderen heerlijk gingen rolschaatsen op de provinciale weg.  Toen één zondag. Nu lijkt het dat er meer komen. Hij moet het aanvaarden.” CORONA” is heel sterk en er is nog geen leger mensen dat instaat is het te bestrijden. Wanneer dat toch zou lukken! Achter de schermen wordt hard gezocht en ook wel wat gevonden. Maar dat leger moet nog worden  geïnstalleerd en voor dat het zoveel manschappen heeft om de vijand CORONA  te bestrijden gaan er nog wel wat dagen overheen. Daarom doet hij toch maar gewoon de ochtend handelingen. Even later zit hij weer gewoon achter zijn ontbijt van twee   bolletjes met die lekkere jam.

Cees