Woensdag 8 april

 Hij zit op de rand van zijn bed. Trekt de gordijnen iets verder open want het is al licht. Wat voor een dag is het ook al weer? O ja, het is woensdag. Eigenlijk zou hij al op weg zijn naar de Fysiosport. De woensdagmiddag staat altijd open voor het mooie bridgespel. Met het mooie weer ook niet alles. Maar toch. Ook dat gaat al een paar weken niet door. Hoe moet dat met de sportclub. Ze hebben het zo geregeld dat er automatisch van je bankrekening wordt afgeschreven. Er wordt gevraagd het zo te laten. Die mensen moeten ook verder leven. Hij neemt voor dat maar te doen en dan later in het jaar de uren in te halen. 

Wat was er ook heel interessant “ONZE SUPERMAAN” natuurlijk. De hele nacht te zien. Geen wolkje aan de lucht. Half vijf in de ochtend dan zou het volle maan zijn. De aarde heel dicht benaderen. Je moest het zien. Je zou haast de wekker in gaan zetten. Wat gebeurt, een van de nachtelijke bezigheden meldde zich aan om vier uur. De maan kijkt niet op een halfuurtje. Dus jasje aan. Fototoestel in de aanslag en maar kieken in allerlei toestanden. Moet zeker een redelijke tussen zitten. Al die maanmannetjes maar lachen.

Ook kon hij goed zien, wat zich daar allemaal afspeelde. Hele stukken waren afgezet want er waren ooit aardse wezens geweest en daar moesten ze niets van hebben. Ook daar voorjaar. Ze waren ook in de tuinen bezig. Of het nu worteltjes of bietjes waren die net opkwamen kon  hij niet ontdekken. Zo dichtbij was de maan nou ook weer niet. Wel heel interessant. Kan hij weer goed de dag mee door. Die weer heel lente achtig, zelfs zomers gaat worden. De weerprofeten, ze weten zoveel tegenwoordig en hebben het vaak nog goed ook. “HET WEL IS THUIS BLIJVEN”. Hij moet toch wel even de krant halen beneden, al staat al het nieuws tegenwoordig gelijk op de telefoon of iPad. Of ze dat ook op de maan al hebben. (Hij betwijfelt het) Hij kon het niet ontdekken. Er werd goed doorgewerkt en niet steeds naar de telefoon gegrepen.

Hij kwam wel bij het halen van de krant tot de ontdekking dat de plantjes voor in de tuin om drank vroegen en aan die wens is dan ook in de middag tweemaal voldaan.

Cees