Dag 29

 Het is stil Doodstil. Hij mist het gekoer van de duif. Ja, wat wil je wanneer je huis wordt geruïneerd. Waar moet je heen. Met het eerste ei opkomst. Weg zijn ze wel het echtpaar Riki en Dirk want die namen hadden ze wel gekregen.

Ook geen auto op de weg. Het is tweede paasdag en dan en mag hij iets doen wat hij anders niet mag. Hij mag niks vandaag. “Thuis blijven”. Koper poetsen als je veel van dat spul hebt. Een boek lezen. 

Voorlezen aan je kinderen. Ze zoet houden. Al die dingen komen al lang niet meer voor in zijn dagelijkse bezigheden.

Hij houdt zich bezig met een duivenechtpaar de kans ontnemen een nest te bouwen op zijn kast. Zijn ze helemaal. Dat zal de hele dag soms wel een paar minuten in beslag nemen. Ze weten van geen op houden. Tot hij denkt de goede manier gevonden te hebben. Dat dacht hij de dag ervoor ook. Morgenochtend gaat hij weer het verder bekijken. Wie houdt het, het langste vol.

Hij ging verder met wakker worden en wennen aan de temperatuur. Hoe kunnen ze het maken. Meer dan 10 graden kouder. Dat wordt geen buiten zitten voor hem. Zal wel bij een wandeling over zijn balkon blijven.  Dat staat iedere dag op de planning. Ook een bezoekje aan  de tuin beneden waar de bollen het voorjaar heel mooi weer geven.

Eerst maar dat stukje baard eraf. Het is wel niet de mode. Maar het voelt voor hem wat netter. Kijken of de bolletjes smaken en daarna, eigenlijk een beetje in opdracht de tafel opruimen. Wat is hij dan groot.

 Dan de bovenaan geschreven wedstrijd met het echtpaar duiven. In de middag werd het dus toch rustiger. Een vakblad wat serieus gelezen. Waarbij hij tot de conclusie kwam. Wat zijn “Vaste planten” toch mooi. Helaas of misschien wel gelukkig op zijn balkon willen ze niet. Dan maar gaan genieten bij een kwekerij of tuincentrum. Staat wel een beetje op de planning. MAAR doe je dat nu of wacht je tot 28 april wanneer onze leider met andere plannen komt. Die lijken tot op heden niet rooskleurig.

Hij houdt de moed erin en maakt toch maar plannen. Anders is het leven toch een beetje saai. 

Cees