Zondag morgen Dag 35 

  Zoals gewoonlijk loopt hij alvorens zich aan te gaan kleden even door zijn huis. Dus ook deze zondagmorgen. Is gewoon gewoonte. Hij trekt de klok op kijkt hoe de plantjes er bij staan. Ziet hoe de Amaryllissen hun uiterste best doet om aandacht te trekken. Die krijgen ze dan ook. Trekt het rolgordijn omhoog en ziet dat het een mooie dag belooft te worden. De regen van afgelopen zaterdag stelde helemaal maar dan ook helemaal niets voor. Je hebt ooit een buien radar melder gekocht. Geeft aan hoe warm het binnen en buiten is. Geeft ook aan of er regen komt. De hele zaterdag was het icoontje te zien. Wat ik niet heb gezien is regen. Gaat niet goed zo. De wereld wordt goed aangetast. Is het niet corona dan is het misschien wel het weer. Wordt steeds extremer en we hebben het niet zo goed onder controle. Het werd toch een geweldige lentedag. Niet zo’n koude NO wind en uit de wind heerlijk warm. Mooi dat de natuur is. Wat heeft hij genoten toen hij een stukje ging rijden.  Overal de verschillende kleuren groen kon aanschouwen. Het bloeien van de Prunus en Malus bomen en struiken. Wat een kleuren. Ook het fluitenkruid is volop bezig zich te laten zien.

Met dat frisse groen van de bomen er boven. Een geweldig iets.

 Ook drie koolwitjes, elkaar en het Fluitenkruid steeds maar opzoekend. Voorjaar.

Bij thuiskomst kwam natuurlijk weer de gedachte zouden Riki en Dirk weer terug zijn gekomen. Het was zo’n volhoudend echtpaar de laatste dagen. Geen duif gezien. Wel gehoord. Hij mocht niet te vroeg juichen. Bij het openen van de deur om te controleren of het werkelijk zo was hoorde hij wel heel duidelijk het timmeren van een specht, bezig met ook zijn maaltijd bij elkaar te timmeren. Gaat dan ook wel met succes   gebeuren. Iedere dag wordt er maar weer op het hout getimmerd. Ieder zijn keus.

We hebben er wel een meneer de Hond bij gekregen Die haalt zelfs de televisie. Wat Rik en Dirk niet voor elkaar kregen.  Heeft ook nog wat te vertellen. We zullen er denk ik in de komende dagen meer over gaan horen.

 Cees