Dag 36

 Hij ontwaakt. Schrikt eigenlijk een beetje. Weet niet waarom. Het is nog wat donker. De gordijnen zijn de hele nacht wat geslotener geweest. Daarom lijkt het ook wat donkerder.Hij kijkt en ziet tien voor half acht. Schrikt weer een keer een beetje. Deze dag valt niet onder de tegenwoordig gewone. Niet na half tien pas dat dekbed opzij kieperen. Eigenlijk niets helemaal niet aan de hand. Je mag en moet toch niet weg. Er is toch iets anders vandaag. De hulp komt. Het stof en wat dies meer zij moet toch een keertje weg en opgeruimd worden. Hijzelf staat niet de hele dag met stofdoek en stofzuiger in zijn handen. Er zijn voor hem belangrijkere dingen.  De opmerking ‘heb je dat dan niet gezien’ wordt af en toe wel eens geplaatst. Hoewel dat wordt minder. De sprekers hebben in de gaten dat het niet helpt. Het laken wordt gelijk met het ondergoed in de wasmachine gedaan en even later tijdens het verwijderen van de langzaam opkomende baard ronkt hij geweldig. Je denkt weer terug aan je moeder die toen met wasketel met daaronder een houtvuur probeerde om jou vuile kleertjes te reinigen. Wat hebben we het goed en makkelijk nu. Al vinden we dat lang niet altijd zo. Dit wordt even ingetypt om 8.30 en zijn lichaam geeft aan, ga je eerst maar eens aankleden jongeman en dat tegen iemand die de 80 al is gepasseerd. Hij luistert goed en dus zoekt hij het overhemd op wat volgens hem nog wel een dag mee kan

Bij het fatsoeneren van zijn haardos voor de spiegel laat de wasmachine zich duidelijk horen. Nog een keertje centrifugeren en mijn taak zit weer op.

Het duiven echtpaar heeft het waarschijnlijk opgegeven of een ander huis gevonden. Je hebt ze (gelukkig) nog niet gezien.

 De hulp poetst en veegt en hij zit rustig achter de pc. Een toch wat fris aanvoelende koude oostenwind weer houdt hem er niet van om in de middag via het mooie fietspad aangelegd over de vroegere spoorbaan, tegenwoordig netjes met borden aangegeven, de buiten lucht verder te proeven.

Dat lukt zeker en met een voldaan gevoel wordt na een paar uur de accu aan de stroom gelegd voor de volgende actie.

Cees