Maak er wat van is mijn advies

Dag Zes

 Wat een ontdekking. Je trekt de gordijnen wat verder open en dan wat een licht komt er ineens de slaapkamer binnen. Wat een ontdekking. De zon schijnt. Dat is even geleden. dat belooft wat. Snode plannen ontwikkelen zich ineens in dat ontwakende hoofd. Komt niets van in jongeman. Jij blijft binnen vandaag.

De regels zijn zo de laatste dagen.  Daar heb je je maar aan te houden. Zo is het ook al weer. Na een heerlijke nacht rust met een paar sanitaire onderbrekingen, komt dit allemaal te voorschijn. Vooruit dan maar. We zullen ons er bij neer moeten leggen en er maar het beste van proberen te maken. Dat begint dan nu met je verder maar te gaan douchen. Toch maar eens een ander overhemd aan te trekken.

 Ook de duif is inmiddels gearriveerd en houdt aandachtig alles in de gaten. Terwijl een koolmeesje angstig piept toen ik de deur open deed en probeerde de duif vast te leggen met het toestel dat er is voor in de handel is gebracht.

Zo ga je verder met het dagelijkse ontbijt. Brengt een bezoekje aan de berging onder in het gebouw. Opruimen is het advies van je dochter en daar ben je mondjes maat mee begonnen.

Je neemt je dagelijks rustpauze. Bij het beëindigen daarvan weer plotseling een verrassend iets. Gisteren was het duiven echtpaar.  Wat nu. De huisbel gaat. Wat kan dat zijn? Geen kennis. Niemand wordt er verwacht. Je loopt toch wat gespannen naar de deur. Opent die en wat zie je, voor de deur staat een boeket tulpen van het merk” Kees Nelis”.

Je kijkt verder en ziet je dochter met je kleinzoon. Binnen komen ze niet. Dichterbij ook niet. Geweldig wat prachtig iets om dit voor je te doen. Met bevochtigde ogen zet je tulpen op de tafel een ook nog een bosje Lelietjes van dalen Geweldig dat dit je overkomt.

  De zon komt verder en verder de kamer binnen en het voorjaar is daar. Al, doet algemene situatie helemaal niet voorjaarsachtig aan. 

Na deze heftige onderbreking van de dag geniet je natuurlijk van een lekker kopje thee met een cake aangereikt door een mede bewoonster. Dan nog een half uurtje van de warme zonnestralen, wel met een dikke jas aan. Heerlijk op de stoel van je balkon. Die zijn in maart zijn die best lekker 

En gaan we verder de dag door. Even geen televisie want welke zender je ook kijkt, je wordt er niet vrolijk van. We krijgen steeds meer het advies blijf binnen als je niet noodzakelijk de weg op moet. Doen we al 14 dagen. Je zou haast niet meer weten hoe de weg er uit ziet. Ga je nu links of rechts rijden. Ik denk dat het tegen de tijd dat het weer mag, best in orde zal komen.

Cees